IN DE BUURT

Op 30 meter van de B&B stroomt de rivier de Amstel. De passantenhaven van Uithoorn is op 150m van de B&B. De haven ligt vanaf het voorjaar tot en met de zomer vol met plezierjachten. Hier zijn tevens talloze restaurants waar u ook heerlijk op het terras kunt eten met uitzicht op de Amstel.


Bent u een wandelaar dan kunt u ook prachtige wandelingen maken in en rondom Uithoorn. Startend langs de Amstel loopt u via het dorpscentrum richting het Fort aan de Drecht. Dit fort is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en staat sinds 1996 op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Via het dorp De Kwakel kunt u terug over de Vuurlijn ook deze weg hoort bij de historische verdedigingsstelling van Amsterdam.


Fietsen kunt u al "slingerend" langs de Amstel. U fietst door de polders en langs de uitgestrekte weilanden terwijl u uitkijkt op de sierlijke bochten van de rivier. Gezellige dorpjes en tevens meerdere forten kunt u bewonderen tijdens de route.


Op 2 minuten lopen, bij het historische pand Het Spoorhuis Uithoorn, stapt u op de bus richting Amsterdam en/of Utrecht. Vanaf medio 2024 zal ook de tram hier vandaan vertrekken richting Amsterdam. U bent dan met 20 minuten in Amsterdam-Zuid.